Savon Sanomat

Helppo piparkakkutalo

Taina Rajala - 21.12.2011 19:12

,

Tämä kirjoitus on versio numero kaksi.Tein jotakin ylimääräistä kun teksti oli jo valmis ja hain toista kuvaa piparitalostani.Sitten minulta hävisi koko tarina.
Tarinan pääosassa on siis piparkakkutalo mikä on helppo ja nopea tehdä.
Ostin valmiin" talopaketin" lähikaupasta ja paistoin talonpohjan piparitaikinasta.Liimasin seinät ja katon piparien koristeluun tarkoitetulla sokerikuorrutteella yhteen.Viimeiseksi laitoin piipun ja koristelin talon kuorrutteella ja tomusokerilla. Joulun vakioasukkaat muuttivat taloon.Ohjeessa neuvottiin käyttämään sulatettua sokeria mutta jo vuosia sitten huomasin että kuumaa sokeria turvallisempi vaihtoehto oli sokerikuorrute.
Lopusta piparitaikinasta on kiva leipoa pipareita.Ihana tuoksu on kaikkialla.Jouluntekijä on taas lähempänä rakasta jouluaan.Taas yksi jouluinen juttu on "piikissä".Itse en enää paista talon elementtejä.Jouluista tunnelmaa luo myös ostomökki siinä missä omatekoinenkin.

Liitteet ja linkit

Kommentit

Profiili

Olen aina ollut kiinnostunut maamme historiasta.Seuraan aktiivisesti mitä Suomessa ja maailmassa tapahtuu.Huoli siitä miten me ahkerat ja kiltit suomalaiset pärjäämme euroopassa kasvaa.Rahamaailma ,sijoittajat ja yhä enemmän keskittyvä valta euroopan päättäjille pelottaa.Siksi tarvitsemme presidentin joka on Suomen Tasavallan Presidentti.Ajaa meidän kaikkien suomalaisten asiaa.Rakastaa sydämessään Suomea.Meidän arvojamme ja elämäntapaamme.Itsenäisyytemme on kalliilla lunastettu.Tätä ei saa tuleva presidenttimme unohtaa mistään syystä.

Presidenttimme tärkein tehtävä on edustaa ja viedä Suomea ulkomaille.Hänen pitää olla rehellinen ja suora ihminen.Kestää paineita niin kotimaassa kuin painostusta ulkomailla.Hänen täytyy olla hyvä diplomaatti ja omata hyvä ulosanti.Hänen tulee aina muistaa keneltä on vallan saanut .Kansalta.Jos hän on hyvä ja rehellinen ihminen ,hänestä tulee koko kansan presidentti.Oma ja puolueen etu ei mene Suomen kansan edun edelle.

Tällaisia ajatuksia on herännyt tämän presidentintekijän päässä.Näillä vuosilla ja elämänkokemuksella.Sairaanhoitajana olen joutunut kohtaamaan monenlaista tuskaa,hätää ja sairautta.Äitinä olen kohdannut lapsiperheen arjen sen iloineen ja suruineen.Sodan läpikäyneet ihmiset tulivat tutuksi hoitajan työssäni.Nämä asiat ovat muokanneet minun ajatus- ja arvomaailmaa vuosien varrella.Suomi kotimaana ja sen arvot ovat rakkaita ja tärkeitä.Talvisodan henki auttaisi meitä varmaan nykyäänkin.

Lisää kirjoittajan viestejä
message